Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí.
Karel Čapek
Objednej se
Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí.
Karel Čapek
Objednej se

30. 7. 2018

5 sezení

Často se mě ptáte, jak spolupráce vypadá prakticky. Tak Vám zde zkusím odpovědět. Vezmu to však úplně od začátku a základu a to od chvíle, kdy se rozhodujete mě kontaktovat.

Jsou dvě varianty, jak jste se o mně mohli dozvědět. Buď přes internetové prostředí nebo doporučení, tak či tak pokud čtete tento článek, doporučuji si pročíst min. odkazy v hlavním menu a článek JAK PRACUJI

Doporučuji to zejména proto, že řada klientů nemá moc představu, jak terapie probíhají a žijí v nějaké představě z dob 70. let. Další důvod proč to doporučuji, je fakt, že si Vy sami uděláte názor, jestli vůbec ke mně chcete přijít a jestli Vám alespoň trochu dává smysl to, co tady píšu a prezentuji.

Pak už stačí zavolat nebo mě informovat přes formulář. Doporučuji Vedle telefonátu mi odeslat také pár řádků o tom, co chcete se mnou řešit. Tento krok doporučuji hlavně proto, abyste si nerušeně mohli sednout a své myšlenky si utříbit a pak je formulovat. Věřte, že i těch pár minut budou pro Vás nosné v tom směru, že Vás třeba napadne něco co cestou z práce, ve vlaku v tramvaji nebo metru Vás běžně prostě nenapadne.

Jakmile mi tento formulář odešlete, tak Vy budete vědět, že už jste udělali první krok ke změně a já dostanu k prvnímu sezení předem pár informací, které budou i pro mě důležité v tom, že alespoň budu vědět, co budeme společně řešit. Jestli to budou otázky vztahů, dětí, práce, šikany, volby povolání, úzkosti, sebedůvěry, trémy apod. Na první setkání tak budeme připraveni oba. Jak Vy tak já. A až se setkáme, tak mluvit o celé nepohodě a situaci už bude pro Vás mnohem snazší.

Co se odehrává na konci prvního sezení a proč 5 sezení?

Představím doporučený model spolupráce od PLNÉ PÉČE, PODPORY až po JSEM TADY. Pak se domluvíme na prvních 5 setkáních. Proč 5 sezení? Je to velmi jednoduché. Během těchto prvních 5 sezeních se na každém setkání sdělí a vyřkne něco důležitého, co může terapii dodat dost zásadní směr a hlavně Vy budete potřebovat si všechny informace taky usadit a vstřebat. Tzn. období 5 setkání je pro Vás obdobím, kdy ve spolupráci se mnou byste na konci této základní domluvy a spolupráce měli cítit první změny nebo alespoň vnímat, že sezení pro Vás jsou přínosné a že Vám umožňují o Vaší nepohodě přemýšlet jinak než doposud. Pak je volba opět na Vás zda chcete dál setrvat ve spolupráci či nikoliv.

Celá naše spolupráce se dá tak shrnout opět do 3 základních kroků.

1) Mapování = 5 základních setkání. Stále mi představujete svou nepohodu, odkrýváme společně informace, které jste nevnímali. A vytváříme hmatatelný obraz toho, jak to máte teď a jak byste to chtěli mít.

2) Terapie / poradenství = započali jsme intenzivní spolupráci dle Vašeho výběru a pomalu měníme to, co ve Vašem životě Vám doposud nepřineslo příliš pohody, v pohodu.

3) Setkání = Jakmile jednou se někdo stane mým klientem, tak jsem tady pro něj již vždycky, když mě bude potřebovat. Pro tyto klienty mám pak 2x sezení v roce zdarma (Zda je využijí či nikoliv záleží pouze na nich). A to pro to, aby měli možnost mi říct i jen to, že teď je všechno v pořádku a mají ze života radost.
V opačném případě s nimi rád proberu, co mají na srdci a je pak opět na nich, zda se domluvíme na nějaké frekvenci setkávání.

Poslední příspěvky

Rychlá navigace

DANIEL BAUMRUK

Váš partner tam,
kde se o svých nepohodách obáváte mluvit.

Napište mi

Napište mi

Uvedené informace jsou využity pouze ke komunikaci s Vámi či zasílání newsleterů.

*povinné pole

chevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram