Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí.
Karel Čapek
Objednej se
Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí.
Karel Čapek
Objednej se

Reference

Terapeuti

Daniel Baumruk

Zuzana Matoušková

Kristýna Dezortová

Monika K.

Vybrala jsem si spolupráci s p. Baumrukem, protože jeho přístup je více lidský než naučeně schematický jako u jiných terapeutů. Během rozhovoru působí přátelsky, zainteresovaně a trpělivě. Ocenila jsem možnost vypovídat se s veškerou "omáčkou" okolo, a to nejen z věcí z přítomnosti, ale i minulosti. P. Baumruk vždy měl dobrou otázku či poznámku tak, aby nastavil zrcadlo, měl radu v objektivní a obecné rovině problému. Klade důraz na potřebu klienta, ale zároveň se snaží o konstruktivní a někam směřující průběh terapie či sezení. U p. Baumruka jsem neměla pocit odstupu a pouze jako klienta v řadě dalších klientů jako u jiných terapeutů.

Michal

Daniel Baumruk mě během dvou sérii sezení obrovsky posunul vpřed k pochopení sebe sama, skutečného původu a kontextu svých myšlenek v konfrontaci s jiným možným přístupem a přispěl tak k rychlému konci počínající partnerské krize. Ocenil jsem především kombinaci jeho plné profesionality a vlídného, respektujícího, přitom však přímého a rázného přístupu k věci. Velice mi sedl také svým smyslem pro humor. Vždy jsem dostal fůru podnětů k přemýšlení. Chvíli mi trvalo si vše utřídit v hlavě, naučit se mluvit o věcech, o nichž jsem dosud s nikým nemluvil a pochopit, že smyslem terapie patrně nikdy nebude poskytnutí správných odpovědí na záludné otázky vlastního nitra a odstranění problému jakoby kouzlem, ale pomoci správně identifikovat jeho kořeny, získat na něj, i díky jiné perspektivě, reálný náhled a najít vlastní cestu, jak si v krizové situaci poradit.

Vašek T.

V mých očích je Dan velice bystrý, trpělivý a vždy pozitivně naladěný muž, který má navíc velký smysl pro humor. Stejně jako já se rád zasměje.

Spolupracoval jsem s ním přes rok v roli klienta a jeho metody i to, jaké používá například přirovnání, mě zaujalo od samého začátku. I po ukončené spolupráci na mě Dan nezapomněl a po nějaké době se mi ozval. To mě příjemně překvapilo.
Určitě oceňuji jeho terapeutický styl, který je přizpůsobivý, universální a díky komunikačním dovednostem a bohatým zkušenostem si troufnu tvrdit, že Dan může nabídnout svou pomoc v podstatě komukoliv.
Je to člověk, který umožňuje ostatním lidem plnit si své sny a zlepšit svůj život.

Hanka V.

"Děkuji Danovi za pomocnou ruku, kterou mi nabídl při našich společných sezeních. Je terapeutem, který vás přivede k odpovědi nenucenou formou - vezme vás na místo, kde na ni přijdete sami. Dan mi pomohl v otázkách rodinných, partnerských vztahů a hlavně ve vztahu k sobě samé. Nadhled nezaujatého člověka mi často odhalil možnosti, které by mě samotnou nenapadly. Pohoršené pohledy u něj nehledejte, v konzultacích je prostor pro jakákoliv témata. Proto návštěvu u Dana vřele doporučuji, má v sobě navíc vysoce nakažlivý vnitřní klid a pohodu."

Jiří K.

"Služby pana Daniela Baumruka jednoznačně doporučuji. Má úžasně citlivý přístup a velmi nenásilně a správně cíleními dotazy dokáže proniknout opravdu k jádru vašeho problému. Přišel jsem k němu na doporučení a chtěl poradit s konkrétní problematickou interakcí. K mému údivu se to ukázalo jako mnohem hlubší záležitost, na které jsme společně začali pracovat, a po několika sezeních můžu s naprostou jistotou tvrdit, že mi pomohl se s těmito problémy s přehledem vypořádat. Naučil mě uchopit spoustu problémů a načrtnul cestu, jak se s nimi poprat. Máloco v životě doporučím s takovou vehemencí jako jeho terapii. Opravdu to má smysl a výsledek je brzy evidentní."

Petra Tichá

Hlavní vedoucí a zdravotník - Umělecké agentury Ambrozia o.p.s.

"Dan je kamarád a kolega do nepohody. S dětmi pracuje zodpovědně a zároveň je nenudí. V krizových situací zachovává chladnou hlavu a s klidem sobě vlastním, řeší od ulomeného nehtu až po hospodářskou krizi, jako by to pro naše děti bylo životně důležité... Mám Tě ráda a těším se na další spolupráci."

Mgr. Hanka Zakouřilová

Speciální pedagog

"Daniela vnímám jako člověka, muže, který ví, kam směruje a dovede nasměrovat i Vás. Umí to, jak s dětmi, tak s dospělými. Cením si jeho pohledu a názoru."

Mgr. Jitka Gurňáková PhD.

Slovenská Akademie Věd

"V dňoch 23. - 27. 5. 2018 bol Daniel Baumruk súčasťou tímu
výskumníkov z Ústavu experimentálnej psychológie CSPV SAV pri zbere dát
na súťaži profesionálnych posádok ZZS Rallye Rejvíz, kde
preukázal schopnosť efektívne viesť pološtruktúrované rozhovory s
veliteľmi súťažiacich posádok ZZS za účelom výskumu netechnických
zručností pracovníkov ZZS"

Josef B.

"Dana znám léta a je to opravdu výborný člověk, přítel a lektor, který mě částěčně "vychoval".
Bez jakkékoliv představy o výsledku jsem se pokusil obrátit na Dana s pokusem o nasměrování k vhodnému "člověku" na moje vnitřní problémy.
Stačilo několik jednoduchých otázek a odpovědí od Dana a rychle mi jeho slova dávaly smysl.
Nikdo se nerozhodne lépe než já sám a to zejména podle svého vnitřního "měřáku spokojenosti".
Díky Dane.
S doporučenou kolegyní už doladíme zbytek.
Věřím, že jsi pro lidi obrovská pomoc.
Danova životní síla motivace je neuvěřitelně silná a o to lépe ji dokáže předat dále.
Když chceš ostatním svítít, musíš sám hořet!"

Mgr. Marie Zajícová

učitelka, lektorka Brusel, Belgie

"Měla jsem možnost poznat Daniela na letním soustředění v Chorvatsku. Vždy s úsměvem a pozitivně naladěn. Nikdy nelitoval času "navíc" a věnoval se mládeži, kdykoli bylo třeba. I jako kolega zcela samozřejmě vždy podá pomocnou ruku. Daniel je při práci velmi trpělivý, používá vlastní metody, které fungují. Dokáže navodit tu správnou a tvůrčí atmosféru. Jeho silnou stránkou je schopnost komunikace se všemi věkovými kategoriemi, schopnost najít řešení i tam, kde ho jiní nehledají."

Štěpánka

Přišla jsem k paní Matouškové jako mladá dívka po škole, která netušila, jak s životem naložit. Ztrácela jsem se ve svých myšlenkách, dělala si starosti s tím, co si o mně ostatní myslí a neuměla jsem si představit, že mě někdy bude život opět bavit. Bála jsem se projevit své emoce a stanovit si určité hranice, které bylo potřeba. To vše se změnilo během pár sezení na terapii. Vstřícnost a ochota paní Matouškové zajistila v její ordinaci pro mě bezpečí a místo, kde mohu říct cokoliv bez odsuzování. Časem jsem si začala více uvědomovat svoji hodnotu a můj život konečně dostal správný směr. Stanovila jsem si své hranice a po velmi dlouhé době, jsem dala na první místo sebe a začala dělat, co ve skutečně já chci, nikoliv okolí. Musím říct, že nikdy mi nebylo lépe. Nyní si neumím představit, že bych tenkrát na první terapii nedorazila. Změnilo mi to život a konečně mohu život žít.

Katka a Tom

Na terapii u paní Matouškové nás nikdo k ničemu nenutil. Vše plyne přirozeně, ale oba jsme došli k mnoha tématům, na kterých chceme pracovat, spolu i zvlášť. Skvělá investice. Příjemný čas.
No a pak to druhé, svatba byla v září v Aeru a byla cool, krásná a absolutně po našem. Pozdrav v příloze / níže.
Moc děkujeme, bez setkání u vás a rande po nich by to možná nebylo.

Jana S.

Byla jsem nastavená od malička, že všechny problémy si řeším sama a kdo jde na terapie, je slaboch. Trvalo mi 34 let, než jsem si po rozhovoru s kamarádkou uvědomila, že i já nemusím být ta silná a smím si říct o pomoct. Od přátel jsem slyšela pozitivní i negativní zkušenosti s různými druhy terapií, proto jsem netušila, co čekat. Rozhodně jsem ale byla rovnou připravená na to, že první návštěva bude určitě i poslední, jelikož spousta mých přátel měla tuto zkušenost, tak mě na to dopředu upozorňovali, abych nebyla zklamaná. Má první návštěva ale proběhla úplně jinak, Zuzka mi sedla hned, osobnostně, i přístupem. Nenabízí okamžité řešení, nabízí posun a jak ho docílit, "donutila" mě spoustu věcí přehodnotit, na ještě větší spoustě věcí i zapracovat. Pozoruji na sobě jediný "negativní" dopad a to je ten, že od té doby, co ji navštěvuji, bych nejraději terapie doporučila všem.

Katka Z.

Každý to známe. Ten pocit nekonečného kruhu, labyrintu, věčného selhání nebo nedostatečnosti. Snažíme se najít cestu ven, děláme psí kusy, ale ocitáme se pořád na začátku, který nikdy není koncem. A pak si jednou řeknete „dost“ a snad naposledy zkusíte jinou cestu. Možná plní obav, strachu a třeba i skepse se poprvé posadíte naproti člověku, který vás vůbec nezná. Prohodíte pár na první pohled zdvořilostních vět a velice pravděpodobně se vám stane to, co se stalo mně. Začne se vámi pomalu ale citelně rozlévat klid a chuť to povídaní nikdy neskončit. Protože jste se posadili naproti člověku, který je plný empatie a laskavosti. Člověku, který vás nesoudí, který začne to vaše bludiště procházet s vámi a vy se přestáváte tak strašlivě bát, že skončíte zase na začátku. Protože ona vás na konec dovede. Paní Zuzka Matoušková to mé bludiště rozpletla a pomohla mi zasadit ty zdánlivě nikam nepatřící kostičky na ta pro mne správná místa. Přivedla mě k vědomí a tím mi bez nadsázky změnila život. Děkuji.

Petr

"V mé nelehké době už jsem nevěděl kam.. Jak znovu vykročit, kde znovu začít a jakým směrem jít.. Terapii jsem v minulosti již zkoušel a úplně mi to nepomohlo.. říkal jsem si, že tomu dám druhou šanci, byl jsem zoufalý, byl jsem na dně. Terapeutka Zuzana mě přesvědčila o tom, že to jde. Vždy jsem se u ni cítil velmi dobře a po pár sezeních jsem odcházel vždy plný energie, plný síly, ale hlavně, s hlavou nahoře.. díky ni jsem přešel to, co jsem myslel, že sám nezvládnu.. je to terapeut s velkým T a dokáže Vás nasměrovat tím správným směrem.. VELMI doporučuji."

Míša G.

Po rozchodu s přítelem jsem se začala ptát sama sebe, proč mi nikdy žádný vztah nevyšel. Rozhodla jsem se proto vyhledat pomoc. Během terapií mi paní Zuzka pomohla rozebrat a porozumět mnoha věcem týkající se mě samotné, mé rodiny, dětství, práce atd., které určitým způsobem ovlivňovali můj postoj a přístup k všem mým partnerům. Jsem za naše sezení velmi vděčná a za to, že jsem si uvědomila mnoho věcí, na kterých mohu pracovat a které mohu změnit.

Petra B.

Terapeutka nás oslovila hned, jak se uvolnilo místo, a leč jsme mysleli, že za pět návštěv nemáme moc šancí s něčím pohnout, byli jsme s partnerem příjemně překvapeni, kolik s námi udělala za ten čas práce a jak rychle dokázala pojmenovávat důležité skryté věci.

chevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram